باسمه تعالي
دلايل مخالفت امت ها با انبيا
يكى از عللى كه موجب مىشد اكثر امتها در ابتداى بعثت انبيا با انبيا مخالفت كنند اين بود كه انبيا انسان ها را به پذيرفتن معاد دعوت مىكردند و پذيرش اين دعوت براى بعضى از انسان ها بسيار دشوار بود؛ آنان براى خود خدايانى مىساختند و آن ها را پرستش مىكردند، امّا به خداى واقعى ايمان نمىآوردند. زيرا لازمه پذيرش توحيد، پذيرفتن معاد و زندگى پس از مرگ است و چون آنان قدرت خدا را محدود مىپنداشتند، نمىتوانستند بپذيرند كه خداى آنان مىتوانند دوباره آنان را زنده كند و آنان نتايج اعمال خود را در دنياى ديگرى مىبينند. پذيرفتن معاد به اين معنا است كه روزى همه اعمال و كردار انسان ها محاسبه مىشوند و
﴿ صفحه 284﴾
انسان ها به جزاى اعمال نيك و بد خود مىرسند؛ و كافران گمان مىكردند كه اگر از ابتدا آن را انكار كنند، راحت و آسوده خواهند بود و مىتوانند به راحتى به ارضاى اميال خود بپردازند.
بهترين راه براى پذيرفتن معاد، دقت در قدرت خداست. او همان گونه كه انسان ها را از نيستى به هستى آورد، مىتواند بار ديگر آنان را زنده كند. قرآن كريم مىفرمايد:
«اَيَحْسَبُ الاِْنْسانُ اَلَّنْ نَجْمَعَ عِظَامَهُ بَلَى قادِرِينَ عَلَى أَنْ نُّسَوِّى بَنانَهُ بَلْ يُرِيدُ الاِنْسانُ لِيَفْجُرَ اَمَامَهُ» 1
آيا آدمى مىپندارد كه ما ديگر، ابداً استخوان هاى او را باز جمع نمىكنيم؟ بله ما قادريم خطوط سر انگشت او را نيز دوباره، مانند قبل، برگردانيم؛ بلكه انسان مىخواهد آنچه در پيش دارد همه را به فجور و هواى نفس بگذراند.
1ـ قيامة / 75.
ادامه دارد..
منبع:http://www.mesbahyazdi.ir/node/1671
نظر از: حُسنِ حَسَن [عضو]
فرم در حال بارگذاری ...
با سلام
خیلی خوب
موفق باشید.