محورهای بحث در ماه مبارک رمضان
1 - حقیقت رمضان، روزه و قرآن
در روزهای اول لازم است پیرامون حقیقت رمضان، روزه و قرآن کریم چند جلسه ای سخنرانی شود. چون مردم منتظر و مشتاق شنیدن مطالبی در این موضوعات هستند.
2 - مطالب مورد نیاز مخاطب
پس از بیان موضوعات و مطالب اولیه، براساس نیازسنجی به عمل آمده توسط خطیب در مورد مخاطبان خود، موضوعات ضروری و مورد نیاز مخاطبان انتخاب شده و براساس آن جلسات سخنرانی اداره می شود. این موضوعات می تواند شامل گناه شناسی، مضرات گناه و…. باشد.
3 - هفته ولایت
هفته ولایت شامل روزهای حد فاصل ولادت امام حسن علیه السلام تا بعد از شب های قدر است و خوب است در این روزها از شخصیت معصومین علیهم السلام، برکات انس با ولایت، صفات شیعیان مولی علی علیه السلام، ویژگی های شب های قدر و … سخن گفته شود.
4 - شب و روز جمعه
بنده معتقدم باید به عنوان دستورالعمل از طرف مراجع و مسؤولین امر تبلیغ، از مبلغین بزرگوار تعهد گرفته شود که در شبانه روز جمعه پیرامون آقا امام زمان علیه السلام و وظایف منتظرین صحبت کنند - که در این صورت، برکات آن را بلافاصله مشاهده خواهند کرد. - این حداقل احترام به آن حضرت است.
5 - بحث احکام
در همه منبرها باید به نوعی بحث احکام شرعی مطرح شود. بنده 40 سال است که منبر می روم و سعی کرده ام هیچ وقت منبر بدون بیان یک مساله شرعی نروم. اگر زمانی فراموش کنم و مساله نگویم، واقعا ناراحت می شوم.
پانزده سال پیش در یک مجلس رسمی بزرگ که اکثرا فرهنگیان حضور داشتند، من مساله نگفتم. شب در خواب دیدم که کسی به من گفت: دیشب منبر شما خوب بود ولی حیف که مساله نداشت. چون این خواب علائم رحمانی داشت، همیشه رعایت می کنم و در منبر مساله می گویم.
دو نکته قابل توجه:
1 - مبلغان گرامی سعی کنند در دعاهای خود، حضرت ولی عصر ارواحنا فداه را فراموش نکنند. اول برای او دعا کنند و بعد برای خود و مسلمین نه این که اول خواسته های خود را مطرح کنیم و بعد برای آن حضرت دعا کنیم.
در حاشیه مفاتیح الجنان در باب آداب دعا آمده است که یکی از آداب دعا این است که انسان اول حوائج امام زمان علیه السلام را بخواهد و بعد حوائج خودش را.
در کتاب مکیال المکارم آمده است که آن حضرت فرمودند: من به دو شرط برای شما دعا می کنم: اول این که شما برای من دعا کنید، و دوم این که به یاد مصائب جدم حسین علیه السلام باشید.
2 - مبلغان ارجمند در سفر تبلیغی ماه مبارک رمضان حتما کتاب های «سفینة البحار» از مرحوم محدث قمی و «عروة الوثقی » که محشی به حاشیه مراجع جدید باشد را برای استفاده در تبلیغ، همراه داشته باشند.
منبع:حوزه نت
فرم در حال بارگذاری ...